Vrste usisavača: koji je najbolji za vaš dom?

Vrste usisavača: koji je najbolji za vaš dom?

Često nas može zbuniti velik broj raznovrsnih usisavača koji se nalaze na tržištu. Tehnologija nam danas olakšava život i pomaže nam da brzo obavimo kućanske poslove. Usisavači dolaze u svim veličinama i oblicima: mogu biti bežični, uspravni, sa spremnikom, robotski, s vrećicom i bez vrećice. Sve ćete ih pronaći u trgovačkim centrima. Za mnoge kupce prioriteti su kvaliteta i izdržljivost. Stoga može biti zahtjevan posao pronaći aparat koji ispunjava te uvjete, a uz to se lako koristi i uklapa se u vaš budžet.

TIA Mobiteli pomažu vam u odabiru najprikladnijeg usisavača. Pokazat ćemo vam kako usisavači rade i na koji način odabrati najprikladniji za vaš dom.

Ovo su četiri najbolje vrste usisavača koje možete odabrati za svoj dom.

1.    USPRAVNI USISAVAČI
Iako uspravni usisavači nisu toliko uobičajeni kao usisavači sa spremnikom, vrlo su dobri za brzo i učinkovito čišćenje tepiha u svim prostorijama. Bez obzira na to imate li sagove, tepihe ili otirače, uspravni usisavači su odličan izbor, no zbog njihove ih je veličine ponekad teže pomicati i podizati. Ako planirate odabrati ovu vrstu usisavača, obavezno provjerite ima li rotirajuću četku koja se može i ne mora koristiti. Standardni usisavači s vrećicom skupljaju prljavštinu u vrećice za jednokratnu uporabu, dok modeli bez vrećice koriste filtre koji propuštaju prašinu u ugrađeni spremnik. Oba je modela potrebno ručno isprazniti, a na modelima bez vrećice treba nakon nekog vremena promijeniti filtre. Ti modeli imaju duži kabel i crijevo te veliku usisnu glavu i volumen spremnika za prašinu. Ako imate kućne ljubimce, a ne želite gledati klupka dlaka po cijeloj kući, uspravni usisavač uvelike će vam olakšati život.

2.    USISAVAČI SA SPREMNIKOM
Usisavači sa spremnikom dobar su odabir za sve vrste podova i pločice. Ovi usisavači imaju spremnik i dugi štapni nastavak sa crijevom i uglavnom su lakši i manji od uspravnih usisavača. Na štapni nastavak sa fleksibilnim crijevom se mogu pričvrstiti nastavci koji će vam omogućiti da očistite sva teško dostupna mjesta, a izvrsni su i za čišćenje zastora, kutova stropa, presvlaka za namještaj, stubišta i donjeg dijela rasvjetnih tijela. Nedostatak im je manji volumen spremnika za prašinu, a kabel i crijevo su im kraći u usporedbi s uspravnim usisavačima.

3.    RUČNI USISAVAČI
Ručni usisavači drže se u rukama dok čistite i savršeni su za čišćenje površina baš kao i štapni usisavači. Lagani su i bežični te stoga praktični i jednostavni za korištenje. Usporedivi su sa štapnim usisavačima s obzirom na usisnu snagu, težinu i performanse. Časopisi za domaćinstvo preporučuju štapni usisavač za podove i površine ispod namještaja, dok smatraju da su ručni usisavači izvrsni za čišćenje rasvjetnih tijela, prozorskih dasaka i uskih površina u vašem domu. No, ako želite i jedno i drugo, odaberite kombinaciju štapnog i ručnog usisavača s inovativnim nastavcima.

4.    ŠTAPNI USISAVAČI
Štapni usisavači elegantni su, lagani i mogu očistiti sve utore i zakutke. Obično se napajaju baterijom i bežični su, što ih čini praktičnima za uporabu. Međutim, imaju manju usisnu snagu nego uspravni usisavači i usisavači sa spremnikom. Dobri su za skupljanje površinskih mrvica, no nisu uvijek dobra zamjena za konvencionalni usisavač. Svejedno, ako imate djecu ili kućne ljubimce, bolje je kupiti jeftin štapni usisavač koji možete češće i lakše koristiti nego da držite u spremištu izdržljiv, ali nespretan konvencionalni usisavač. Također, štapni usisavači su dobar izbor ako imate puno golih podova jer su pristupačni i dobro funkcioniraju na takvim površinama.

Za više informacija posjetite web trgovinu TIA Mobiteli i naručite svoj idealni usisavač već danas!

mpc