Pametni telefon ili konzola – koja je najbolja igraća platforma?

Pametni telefon ili konzola – koja je najbolja igraća platforma?

Igraće konzole kao što su PlayStation 4, Xbox One i Nintendo nude najbolji način da skratite vrijeme kad ste kod kuće. No, suvremena tehnologija omogućila nam je igranje 3D i grafičkih igara s više igrača na mobilnim telefonima. Najnovije igre dostupne za pametne telefone uistinu su nevjerojatne i korisnici ih često igraju satima. Znači li to da mobiteli zamjenjuju igraće konzole?
Recite nam i svoje mišljenje o tome koja je igraća platforma bolja – pametni telefon ili konzola?
Izum pametnih telefona proširio je granice našeg svijeta više nego što smo mogli i zamisliti. Pametni telefoni danas dominiraju svijetom. Igre za mobitele popularnije su nego ikad prije, a korisnici ih često igraju satima. Iako mobiteli polako postaju vodeća igraća platforma, konzole su također uvelike napredovale. PlayStation tvrtke Sony, Xbox tvrtke Microsoft i Nintendo najpopularnije su igraće konzole. Zahvaljujući velikoj potražnji neprekidno se razvijaju i nove moćne igre za ove konzole.
Mobilne platforme također nastoje pružiti sjajne igre za najveće ljubitelje ovakve zabave, za koje igranje igara nije samo način da skrate vrijeme. Oni očekuju igre koje će ponuditi visoku razinu zabave i avanture. Pravi igrači vole igre koje nude filmsku uzbudljivost i ne pristaju ni na kakve kompromise. Igraće konzole nemaju ograničene dimenzije, pa imaju velik prostor za pohranu i snažan procesor za izvanredno iskustvo igranja.

Konzole su bolje od pametnih telefona jer igračima nude nevjerojatno, visokokvalitetno iskustvo igranja. Slike su realistične, a zvukovi vas uvode u fantastičan svijet. Za konzole su dostupne pucačke igre, igre s puno igrača i igre s otvorenim svijetom koje ne možete igrati na pametnom telefonu. Igraće konzole nude mogućnost igranja na velikom ekranu, a to je luksuz koji se ne može iskusiti na pametnom telefonu.

No, konzolu ne možete uvijek nositi sa sobom. To je ujedno i najveći nedostatak konzole u odnosu na pametni telefon, koji možete imati sa sobom bilo kad i bilo gdje te lako ubiti dosadu uz igre za mobitele. Budući da pametni telefoni nemaju veliki ekran ni igraće palice, svijet igre možete uvijek nositi sa sobom u vlastitu džepu. Igre za pametni telefon prvenstveno su dizajnirane tako da ponude trenutačan bijeg od stvarnosti i uživanje u tajanstvenom izmišljenom svijetu. Igre za mobitele omogućuju vam da u trenu pobjegnete od dosade i uronite u svijet zabave gdje god da se nalazite.

Pametni su telefoni ekonomični, pa uz njih možete uživati u svijetu igre po prihvatljivim cijenama. Zahvaljujući dostupnosti povoljnih pametnih telefona na tržištu, čak si i tinejdžeri mogu priuštiti pametni telefon. Igre za mobitele široko su rasprostranjene jer su igre dostupne na aplikacijama jeftine ili čak besplatne.
Prenosivost je glavni razlog zbog kojega konzole nisu osobito praktične. Naime, njihova se prenosivost i fleksibilnost nisu osobito povećale s vremenom. Posljednjih godina postao je dostupan sve veći broj igara za pametne telefone, koje su doživjele velik napredak. S obzirom na sve veću potražnju neprekidno se razvijaju i nove igre za mobitele.

Ukratko, možemo zaključiti da i pametni telefoni i igraće konzole nude dobru funkcionalnost, pa odabir igraće platforme ovisi isključivo o vašim potrebama. Pametni telefoni dobar su odabir ako vam je važna prenosivost, dok su igraće konzole najbolji izbor ako želite snažniji i precizniji uređaj.

Ako želite znati više o tome koje su najbolje igraće konzole i pametni telefoni posjetite web trgovinu Tia Mobiteli već danas!

mpc