Najbolji pametni telefoni za mobilnu fotografiju

Najbolji pametni telefoni za mobilnu fotografiju

Kamo god da idete, uvijek fotografirate sve oko sebe? Ako je odgovor da, prijeko vam je potreban pametni telefon s najboljom kamerom koji će zadovoljiti sve vaše fotografske potrebe. Najsuvremeniji pametni telefoni imaju izvanredne kamere kojima možete napraviti visokokvalitetne fotografije.
Pogledajte ove pametne telefone s odličnim kamerama uz koje ćete moći snimiti na tisuće fotografija.

1. Huawei P40 Pro
Huawei P40 Pro najnoviji je pametni telefon koji nudi najbolje iskustvo fotografiranja. Osim toga, Huawei P40 Pro ima i zaista impresivan hardver, kao što su glavna kamera od 50 MP, 1/1,28 inčni senzor i 3D senzor dubine. Osim toga, tu su i ultraširokokutni objektiv od 40 MP te telefoto objektiv od 12 MP. Telefoto objektiv ima izvanredan periskopski zoom za uvijek jasne fotografije. Efekt pozadinskog zamućenja (bokeh) prilično je impresivan, bilo da je stvoren umjetno ili prirodno.
Huawei P40 koristi operativni sustav Android 10 AOSP (Android Open Source Project) i platformu Huawei App Gallery koja omogućuje pristup različitim aplikacijama i uslugama. Aplikacije i usluge tvrtke Google nisu dostupne za ovaj mobitel. Ovaj pametni telefon ima  OLED zaslon veličine 16,7 cm, a dimenzije mobitela iznose 158,2 x 72,6 x 8,95 mm. P40 Pro ima litij-polimernu bateriju od 4200 mAh i različite senzore kao što su senzor otiska prsta, senzor blizine, senzor svjetlosti, digitalni kompas, senzor gravitacije, žiroskop i senzor gestikulacije. Osim hardverskih, ovaj pametni telefon nudi i izvanredne softverske značajke.

2. Apple iPhone 11 Pro
Apple iPhone 11 Pro nudi sve što je potrebno ljubiteljima fotografije. Ima fantastičan sustav kamera uz koji samo trebate usmjeriti mobitel u željenom smjeru i fotografirati. Osim toga, možete snimiti i izvanredne portrete jer ovaj pametni telefon nudi sjajan optički i digitalni zoom. Uz izvrsne performanse pri lošem osvjetljenju moći ćete zabilježiti sve važne trenutke. Ovaj pametni telefon karakterizira trojna glavna kamera od 12 MP koju čine standardni širokokutni objektiv s otvorom blende f/1,8, telefoto objektiv s otvorom blende f/2,0 te širokokutni objektiv s otvorom blende f/2,4. Fotografije snimljene ovim pametnim telefonom karakteriziraju prirodne i realistične boje.
Ovaj pametni telefon ima OLED kapacitivni dodirni zaslon veličine 5,8'' (1125 x 2436 piksela). iPhone 11 Pro otporan je na vodu (do dubine od 4 m tijekom najviše 30 min) i omogućuje brzo punjenje baterije uz pomoć punjača od 18 W. Uz ovaj pametni telefon može se koristiti olovka za pisanje po ekranu, a od ostalih značajki valja istaknuti i prepoznavanje lica, mjerač ubrzanja, žiroskop, senzor blizine, kompas i barometar.

3. Samsung Galaxy S20 Ultra
Samsung Galaxy S20 Ultra pametni je telefon koji nudi obilje raznovrsnih značajki i impresivnu kameru. Njegov veliki sustav kamera uključuje glavni objektiv od 108 MP, ultraširokokutni objektiv od 12 MP i telefoto objektiv od 48 MP. Ima ToF (Time-of-Flight) senzor udaljenosti koji omogućuje fotografiranje savršenih portreta i dodatno poboljšava fotografije snimljene selfie kamerom od 40 MP. Tu je i zanimljiva opcija snimanja Single Take koja omogućuje snimanje do 10 sekundi videozapisa iz kojega možete dobiti različite formate, kao što su fotografije i GIF ovi.
Ovaj pametni telefon nudi i druge izvanredne značajke, kao što su pametna baterija, velik prostor za pohranu i snažan procesor. Tu su i 9'' AMOLED zaslon i ugrađena litij-ionska baterija s funkcijom brzog punjenja. Samsung Galaxy S20 Ultra podržava operativni sustav Android 10.0.

4. Google Pixel 3a
Google Pixel 3a nudi izvanrednu kameru po prihvatljivoj cijeni. Ovo je povoljan pametni telefon s dobrim sustavom kamera koji čine glavna kamera od 12,2 MP s otvorom blende f/1,8 i optičkim stabilizatorom slike (OIS) te prednja kamera od 8 MP s jednim objektivom. Kamera je izuzetno kvalitetna, a fotografije se odlikuju mnoštvom detalja i živim bojama. Ovaj je pametni telefon vrlo dobar za snimanje portreta i fotografija izbliza, a pokazuje i dobre performanse pri lošem osvjetljenju.
Od ostalih značajki ovog pametnog telefona valja istaknuti 5,6'' OLED zaslon, procesor Snapdragon 670 proizvođača Qualcomm i bateriju od 3000 mAh. Google Pixel 3a podržava operativni sustav Android 9.0.

Ako ste ljubitelj fotografije, kupite pametni telefon s najboljom kamerom već danas! Posjetite web trgovinu Tia Mobiteli i pronađite sve najnovije i najbolje pametne telefone na jednom mjestu.

mpc