Najbolji laptopi za rad na daljinu

Najbolji laptopi za rad na daljinu

Svi koji vole rad na daljinu sanjaju o tome da rade od kuće ili bilo gdje na svijetu. Zbog globalne pandemije bolesti COVID 19 sve je veći broj zaposlenika koji više ne rade u uredima, već zbog održavanja fizičke udaljenosti rade na daljinu. Rad na daljinu ima svoje prednosti i mane, a jedna od prvih stvari o kojima trebate razmisliti jest koji su najbolji laptopi za rad na daljinu koje možete nabaviti. Jedina oprema koja Vam treba pouzdan je laptop i stabilna internetska veza. Ključno je uzeti u obzir produktivnost i performanse dok razmišljate o odabiru laptopa. Ponekad se taj odabir može činiti nemogućim budući da postoji tako velik izbor suvremenih laptopa i funkcija. Vaš laptop treba biti lagan, pogodan za rad na daljinu te mora imati funkcije i ispunjavati uvjete nužne za rad.

Internetska trgovina TIA Mobiteli ovdje donosi nekoliko najboljih laptopa za rad na daljinu.

1. Acer Chromebook 314
Acer Chromebook solidan je odabir za ljubitelje laptopa. Zahvaljujući nevjerojatnom trajanju baterije od 12 sati odličan je za putnike i one koji se često sele. Ima lagan aluminijski dizajn, vrhunski izgled i ugrađenu HD web kameru. Uz veliku brzinu bežičnog povezivanja, Acer Chromebook savršen je za video pozive, a zahvaljujući memoriji od 64 GB ne morate ovisiti o vanjskom tvrdom disku. Laptop ima ekran zaštićen od odsjaja kako bi korisnici izbjegli naprezanje očiju – idealno za one koji satima provode na laptopu.

2. HP Pavilion x360
HP Pavilion x360  laptop je za svaku priliku. Dok koristite HP, jednostavno ćete se suočiti sa svakim zadatkom, a pritom će Vam pomoći njegove visoke performanse i tehnologija procesora Intel®. Uz HP Pavilion x360 s lakoćom ćete dijeliti i stvarati sadržaj te povezivati se na više načina putem snažnog i prilagodljivog laptopa posebno dizajniranog da Vas prati u pokretu. Šarka od 360° s lakoćom se savija i okreće, a HP Fast Charge baterija ima dugo trajanje. Uživajte u slikama i videima u realističnoj rezoluciji na širem zaslonu koji s 3 strane ima uske micro-edge rubove.

3. Apple MacBook Air
Ako tražite vrhunski laptop modernog izgleda, Apple MacBook Air savršen je odabir za Vas. Apple MacBook Air vrhunski je laptop koji je malo lakši i povoljniji u odnosu na MacBook Pro, no s njim dijeli nekoliko istih funkcija. Radi se o snažnom laptopu koji ima sve što Vam treba i vrlo se jednostavno koristi uz operacijski sustav iOS. Najnovija verzija dolazi s primamljivim Retina zaslonom tvrtke Apple.
•    Procesor Apple M1, 8-Core CPU (verzija 2020.)
•    8 GB RAM, 256 GB SSD
•    Težina: 1,29 kg
•    Baterija do 15 sati
•    Moderan i lagan
MacBook Air  lagan je i funkcionalan laptop sa snažnim performansama. Ima dugotrajnu bateriju i relativno se lagano može nositi. Stoga je dobar odabir ako Vam ne treba za vrlo ozbiljne pothvate.

4. Dell Inspiron 15

Uz Dell Inspiron 15 ostat ćete povezani bez obzira na to gdje se nalazili, i to koristeći lagani uređaj sa baterijom koja dugo traje dok ste u pokretu. Ovaj laptop ima najnovije procesore, tehnologiju hlađenja i kvalitetu slike pa će Vaše računalo raditi brzo i efikasno. Ako možete raditi na laptopu ili pametnom telefonu, ovaj je laptop za Vas. Zahvaljujući integraciji s bežičnim sustavom Dell Mobile Connect, možete se neprekinuto prebacivati između računala i pametnog telefona te primati obavijesti, telefonirati, slati poruke, datoteke pa čak i manje aplikacije. Ova posebna funkcija omogućuje korisnicima da ostanu povezani na računalu dok istovremeno koriste sve pogodnosti i podatke na pametnom telefonu. Dell Inspiron 15 ima mogućnost prilagodljivog sustava hlađenja – računalo može prepoznati nalazi li se na ravnoj površini kao što je stol ili nekoj neravnoj površini, primjerice ako ga držite u krilu. Vaš će laptop prilagoditi svoju potrošnju energije i sustav hlađenja ovisno o situaciji te će optimalno funkcionirati dok ste kod kuće ili na putu. Slijede neke važne funkcije:
•    39,6 cm (15,6 inča) Notebook
•    Windows 10 Home
•    Zaslon: 1920 x 1080,
•    AMD Ryzen™ 5 3500U 4 x 2,10 GHz
•    Zajednička memorija AMD Radeon™ Vega 8 Mobile
•    8 GB RAM, 256 GB SSD
•    2 x USB 3,1 Gen1; 1 x USB 2,0; Wi-Fi 5 (802,11 ac)

5. Asus ZenBook
ASUS Zenbook pripada vrhunskim laptopima. Radni potencijal laptopa ASUS Zenbook 13 više je nego dovoljan za obavljanje brojnih svakodnevnih poslova. Isto tako, radi se o jednom od najlakših laptopa na tržištu. Osim toga, izdvaja se svojim osobitim dizajnom. Idealan je ako radite na putu i često se morate seliti zbog posla. Slijedi opis nekih značajnijih karakteristika ovog laptopa:
•    Procesor: 3,9 GHz Intel Core i5-8265U
•    RAM: 8 GB
•    Težina: 1,14 kg
•    Snažna baterija traje do 10 sati
•    Izrazito lagan
•    Pouzdan
•    Dojmljive performanse

ASUS Zenbook 13 općenito je dobar laptop koji ispunjava sve uvjete rada na daljinu, osobito ako se Vaša radna atmosfera često mijenja.

Ako Vas zanimaju najbolji laptopi, pogledajte fenomenalne ponude koje nudi TIA Mobiteli  za velik izbor laptopa. Jeste li već nabavili svoj omiljeni laptop? Posjetite našu web stranicu, kontaktirajte nas na PRODAJA@TIA MOBITELI.HR ili nazovite 01 6283 564 za više informacija.

mpc