Laptop, tablet ili stolno računalo: koji je uređaj najbolji za pisanje bloga?

Laptop, tablet ili stolno računalo: koji je uređaj najbolji za pisanje bloga?

Pišete blog? Ako je odgovor da, trebate znati koji je uređaj najbolji za taj posao. Donosimo vam prednosti i mane korištenja laptopa, tableta i stolnih računala za pisanje bloga. Zabavite se dok dijelite svoje objave sa svijetom.
Ne znate kako odabrati pravi uređaj za pisanje bloga? Tekst u nastavku olakšat će vam donošenje odluke.

Počnimo s laptopima!


Laptopi
Laptopi su najpopularniji uređaji za pisanje bloga. Budući da se radi o aktivnosti koja prvenstveno uključuje pisanje i pretraživanje sadržaja na internetu, najjednostavnije je koristiti laptop. Ako imate dovoljno brz internet, laptop će biti dobar odabir za uređivanje fotografija i videozapisa.
Proces pisanja bloga uključuje skiciranje, dizajniranje, pisanje, uređivanje i objavljivanje. Ako odaberete pravi uređaj, taj će vam posao biti puno lakši. S druge pak strane, uz pogrešan uređaj izgubit ćete puno vremena, a možda čak i interes za taj posao.
Laptopi nude i snagu i mobilnost, što im osigurava visoko mjesto na ljestvici najboljih uređaja za pisanje bloga. Uz laptop možete lako mijenjati mjesto rada, što je velika prednost ako ste često u pokretu i trebate uređaj koji možete lako povezati s perifernom opremom kamo god da idete.

Potrebna hardverska i softverska oprema za pisanje bloga:
1. Brza internetska veza
2. Dobra tipkovnica
3. Programi za uređivanje fotografija
4. Mogućnost snimanja videozapisa
5. Do 4 GB radne memorije
6. Dovoljno prostora za pohranu fotografija, audiozapisa i videozapisa

Tableti
Tableti se obično ne preporučuju za pisanje bloga, ali ipak postoje slučajevi kada mogu biti dobar odabir. Tableti su najbolji za fotografiranje i snimanje videozapisa. Idealni su i za bilježenje napomena i ideja. Ako pišete o događajima ili mjestima, tableti će vam biti iznimno korisni.
U nekim slučajevima, kao što je objavljivanje fotografija uz kratak opis, tablet je vrlo praktična opcija. Uz aplikaciju WordPress takve novosti možete redovito objavljivati izravno s tableta. Ako blog pišete tijekom putovanja, tablet je puno praktičnija opcija od laptopa jer se lakše prenosi. Iako se u nekim slučajevima tabletima može dati prednost pred drugim uređajima, ipak ih ne možemo preporučiti kao najbolji uređaj za pisanje bloga.

Stolna računala
Stolno računalo tradicionalan je i pomalo zastario uređaj za pisanje bloga. Zauzima puno mjesta i teško se prenosi. Stolna računala godinama su se koristila za pisanje bloga, a neki ih koriste i danas. No, stolno računalo ne može biti idealan odabir za pisanje bloga ako ono zahtijeva putovanja.
Za pisanje bloga potrebni su vam brza internetska veza, bolja radna memorija i dobra tipkovnica. Ako vaše stolno računalo zadovoljava sve te uvjete, možete ga koristiti za pisanje bloga. Stolna računala ne nude fleksibilnost koju imaju tableti i laptopi, no ipak su korisna.
Budući da se stolna računala ne mogu lako prenositi, njihova uporaba ipak nije preporučljiva za većinu autora blogova.

Iz naše bogate ponude odaberite uređaj za pisanje bloga koji će zadovoljiti vaše potrebe. Ako želite kupiti laptop, tablet ili stolno računalo, posjetite web trgovinu TIA Mobiteli.

mpc