PlayStation 4 Savjeti za ovladavanje vašom Sony konzolom

PlayStation 4 Savjeti za ovladavanje vašom Sony konzolom

Jeste li upoznati sa svim aspektima Sony PlayStation 4 konzole? Razmislite još jednom. Playstation konzole su znatno napredovale u odnosu na prvobitne jednostavne sustave videoigara te danas pružaju svojim korisnicima odlične značajke zabave uvučene u elegantnu crnu kutiju. Dok se zabavljate igrajući se, zaronite u savjete i trikove za PS4 kako biste proširili funkcionalnost sustava na jednostavan način.

1. Koristite aplikaciju PlayStation za razmjenu poruka
Sony je razvio nekoliko PlayStation aplikacija za iOS i Android. Aplikacija vam omogućuje korištenje mobitela kao pristupačnog drugog zaslona za konzolu. Razmjena poruka jedna je od najtraženijih značajki aplikacije. Omogućuje vam čavrljanje s prijateljima gamerima, a neke igre podržavaju korištenje aplikacije kao dodatnog zaslona. Zar to nije sjajno?  Da biste aktivirali ovu postavku, odaberite  Settings > PlayStation App Connection Settings > Add Device on your PS4 > Connect to PS4 > Second Screen from the mobile application.


2. Zamjena tvrdog diska PS4 za dodatni prostor za pohranu:
Ne iznenađuje da su nove moderne igre ogromne i da trebaju isto tako ogromnu količinu prostora na disku. Iako imate samo pregršt naslova, stalno brisanje nakon što odigrate igru, postati će nakon nekog vremena pomalo zamorno. Ako niste zadovoljni ograničenjem pohrane na PS4, možete instalirati 2,5-inčni disk većeg kapaciteta (HDD).

3. Neka punjenje kontrolera PS4 traje dulje
Navukli ste se na svoj PS4 i provodite većinu vremena igrajući se. Ovaj savjet se posebno odnosi na sve ljubitelje PlayStationa koji se žale na nedovoljno trajanje baterije kontrolera. Trajanje napunjenog kontrolera možete povećati jednostavno odlaskom na  Settings > Devices > Controllers, a zatim smanjiti svjetlinu sa Bright  na  Medium  ili  Dim, što će pomoći u zaustavljanju pražnjenja baterije.

4. Preuzmite PS4 igre
Dostupno je nekoliko besplatnih preuzimanja i demo snimki. Ipak, ako ste zainteresirani za kupnju određenih igara, morate registrirati bankovnu karticu za svoj račun ili podnijeti zahtjev za kredit u trgovini otkupom koda, ako ga imate. Nakon što je to riješeno, za preuzimanje određenih igara odaberite ikonu PlayStation Store na lijevoj strani početnog zaslona pa pretražite ili pregledajte naslove koji vas zanimaju. Nakon kupnje igara preuzmite ih, pristupite biblioteci (Library) na početnom zaslonu, a zatim odaberite Purchased (Kupljeno) na lijevoj strani izbornika.  

5. Cross-Buy, Cross-Save i Cross-Play
Ti se pojmovi uglavnom vide uz igre na PlayStation Storeu.
•    Pojam Cross-Buy označava pristup na različitim platformama, kao što su PS4, PS3 i PS Vita ako kupite igru.
•    Pojam Cross-Save  sugerira da možete prenijeti napredak spremljenih igara između različitih platformi.
•    Pojam Cross-Play označava interakciju između igrača na drugim platformama.

6. Čišćenje je jednako boljim performansama
Većina ljudi obično zaboravlja da je PS4 računalo za igranje. PlayStation prikuplja neželjene podatke i kolačiće dok pregledavate internet, igrate se na njemu, gledate TV i tako dalje. To služi samo jednoj svrsi – da usporava PS4. Možda ćete primijetiti kašnjenje u vašem PS4 nakon što ga usporedite s onim kakvo je bilo kada je izvorno kupljen.

Da biste očistili bazu podataka, slijedite ove korake:
•    Prvi korak je dizanje vašeg PS4 u siguran način rada (Safe Mode) isključivanjem gumba za uključivanje.
•    Drugi korak je držati i pritisnuti gumb za uključivanje još jednom dok ne čujete dva bipa (prvi se čuje čim pritisnete, a drugi u roku od sedam sekundi nakon prvoga)
•    Treći korak je kad čujete drugi bip, pustite gumb za uključivanje, priključite kontroler u konzolu USB kabelom, a zatim pritisnite tipku PS na kontroleru. Nakon toga trebao bi se pojaviti izbornik Safe Mode.
•    Posljednji korak je odabir opcije Rebuild Database iz izbornika.

Gore navedeni proces pomaže vam očistiti i ukloniti beskorisne podatke, ali što je najvažnije, štedi vaše igre od neželjenog smeća i kolačića. Nadamo se da će gore navedeni savjeti i trikovi biti korisni. Za više informacija o nevjerojatnoj ponudi PlayStation 4 konzola i igara kontaktirajte nas na 01 6283 564 ili pošaljite mail na prodaja@tia-mobiteli.hr.

mpc