Najbolji laptopi za srednjoškolce i studente

Najbolji laptopi za srednjoškolce i studente

1. ASUS ZenBook UM433DA-A5005

ASUS ZenBook može se opisati jedino kao elegantan, kreativan, moderan i inovativan. Sa svojih 14 inča to je jedan od najmanjih laptopa na tržištu. Stoga je praktičan za studente koji ga mogu nositi u svojim torbama ili čak u ruci, budući da je dizajniran da bude lako prenosiv. Računalo ima nevjerojatan NanoEdge zaslon bez okvira koji vam donosi dodatan prostor za zaslon umjesto praznina.

Oštar i jasan zaslon laptopa ASUS ZenBook visoke razlučivosti svaki prikaz čini nevjerojatnim uz pomoć širokog kuta gledanja i snažnih boja. ASUS ZenBook 14 ima ekskluzivan ErgoLift zglob posebno dizajniran da bi se tipkovnica automatski postavila u najudobniji položaj za tipkanje. Ovaj je laptop savršen za studente koji traže nešto moderno, a istovremeno i s visokim performansama.

2. Apple MacBook Air 13.3

Apple MacBook Air 13.3 najlakši je i najtanji laptop koji je u potpunosti izmijenjen čipom Apple M1. CPU se može ubrzati 3,5 puta brže, a GPU do 5 puta brže u odnosu na bilo koji drugi običan laptop. Ima najnapredniju funkciju Neural Engine za strojno učenje koja je do 9 puta brža s najvećim trajanjem baterije za MacBook Air od približno 11 - 12 sati s tihim dizajnom bez ventilatora. Njegov Retina zaslon od 13,3 inča i razlučivosti 2560x1600 na potpuno novi način prikazuje realistične slike sa svim detaljima.

Apple MacBook Air ima unaprijeđen mehanizam škarica za optimalno tipkanje u odnosu na ostale modele. Osim toga, otključava se otiskom prsta i korisnici mogu na taj način posuđivati filmove, kupovati putem aplikacija i čak pristupiti sigurnim dokumentima ili postavkama uređaja bez ponovnog unošenja lozinke.

3. Huawei MateBook X Pro

Huawei MateBook X Pro nudi impresivan 91%-tni odnos zaslona naspram kućišta, a njegov 3K zaslon za potpuni pregled daje vam posebnu sliku s upečatljivim detaljima. Ima omjer zaslona i okvira 3:2 koji je idealan studentima za pisanje i čitanje. 100% sRGB2 raspon boja čini slike i videozapise dojmljivima i živahnima.

Huawei MateBook X Pro opremljen je zaslonom osjetljivim na dodir za učinkovito i intuitivno odabiranje, zumiranje, pomicanje i korištenje. Luksuzno metalno kućište obrađeno naprednom tehnikom pjeskarenja i postupkom „diamond cut“ tanko je tek 14,6 mm i teži manje od 2 kg pa se jednostavno može nositi sa sobom.

S jednostavnim dodirom, vaš će se pametni telefon i Huawei MateBook X Pro transformirati u poseban uređaj čak i bez internetske veze. Da, dobro ste pročitali. Zaslon vašeg telefona pojavit će se na prijenosnom računalu što vam omogućuje povlačenje datoteka između njih, uređivanje datoteka dok istovremeno šaljete poruke prijateljima na mobitelu koristeći isti miš i tipkovnicu. Ta mogućnost međusobnog povezivanja uređaja čini vaš privatni i poslovni život jednostavnijima. Savršeno za studente koji uz rad žele i malo zabave.

4. Acer 15 Extensa (EX215-51-54L4)

Uz laptop Extensa 15 EX215-51, Acer je na tržište stavio jednostavan uredski laptop od 15,6 inča. Acer 15 Extensa uključuje procesor Core i5, NVMe SSD, nisku razinu buke i kontrolira površinsku temperaturu. Acer Extensa je kombinacija učinkovitosti i zabave u lako prenosivom pakiranju. Baterija traje do 8 sati pa korisnici ne moraju koristiti punjač gotovo cijeli dan. Učinkovito ćete obavljati svakodnevne obaveze uz preciznu dodirnu podlogu, a vrhunski mikrofon i zvučnici garantiraju vam optimalnu glasovnu komunikaciju.
Zglobovi drže poklopac laptopa na mjestu, a zaslon se otvara do 180°. Sustav pokreće procesor Comet Lake, dok Intel Quick Sync Video omogućava brzo stvaranje, uređivanje i dijeljenje snimaka. Tehnologija Intel® Graphics Technology za obradu medija čini zadatke kodiranja, kao što su stvaranje DVD-a/Blu-raya, stvaranje/uređivanje 3D snimaka, konvertiranje 2D snimaka u 3D te konvertiranje videa za prijenosne medijske čitače ili društvene mreže, deset puta bržima i jednostavnijima. Acer 15 Extensa odličan je izbor za studente koje zanima stvaranje i uređivanje videa. Ovaj laptop nudi mogućnost brzog stvaranja i slanja snimaka s kvalitetnom strukturom.

5. HP 14-dk0100ng

HP 14-dk0100ng je prijenosno računalo koje dolazi s QWERTZ tipkovnicom. To je pouzdan laptop s tankim i elegantnim dizajnom. Zaslon s mikro-rubom nudi veći zaslon pa korisnici mogu vidjeti više sadržaja i manje okvira.

Laptop ima podržan komunikacijski protokol, uključujući Wi-Fi 5 i Bluetooth 5.0. Kada je povezan s ruterom Netgear Nighthawk AX12, HP 14 ima vrlo visoku prosječnu stopu prijenosa od 632 Mb/s (RX) i 663 Mb/s (TX). Izdvaja se njegova tipkovnica koja je uglavnom praktična za one koje vole mnogo tipkati. Laptop ima zaslon s prirodnom razlučivošću od 1920x1080 i prihvatljivom standardnom svjetlinom od 264 nita na bateriji i glavnom napajanju. HP laptopi ne koriste PWM za kontrolu svjetline i zbog toga ne dolazi do treperenja pa je laptop pogodan za studente s osjetljivim očima. HP 14-dk0100ng dobar je izbor za studente koji traže laptop koji nije preskup i koji se lako može prenositi.

Provjerite koji se najbolji laptopi za studente i učenike nalaze u našoj bogatoj ponudi. Kontaktirajte nas na našoj web stranici TIA-Mobiteli za dodatne informacije.

mpc